undgå skader omkring grillen

Grill sæson

Dansk sommer betyder grill aftener med familie og venner. 
Men hvert år kommer utallige børn og voksne til skade omkring den varme grill, så her er nogle gode råd til hvordan i undgår at få aftenen ødelagt af en tur på skadestuen. 

Brug aldrig brændbare væsker: 

 • Nogle af de mest alvorlige brandskader i Danmark opstår ved brug af brændbare væsker. Hvis din grill er ved at gå ud må du aldrig forsøge at få gang i den igen ved at tilføre brændbar væske af nogen art. Der kan skabes store stikflammer som rammer både de der står tæt på og langt væk.  Børn kan komme meget alvorligt til skade hvis de rammes af sådan en flamme. 
   

Følg producentens anvisninger: 

 • Forsøg aldrig at bruge en rist der ikke passer til din grill, at koble gas på som ikke helt passer osv. Brug kun det udstyr som producenten anbefaler. 


Grill riste: 

 • Undgå at placere riste og andet opvarmet udstyr på jorden. Små børn kan kravle hen over sådanne dele og få dybe kontaktforbrændinger. 
   

Engangsgill: 

 • Mange sætter pris på en hyggelig engangs grill på stranden en Dansk sommeraften. Husk at en engangsgrill skaber stor varme og sandet under kan medføre alvorlige brandskader hos intetanende personer som går hen over området efterfølgende. 
   
 • Grav aldrig en engangsgrill ned. Hvis du har medbragt den er det også dit ansvar at fjerne den forsvarligt efterfølgende. 

 

Grill bøf.png

God grill aften!